Een cloud op maat binnen handbereik

by Arnaud Bacros, Managing Director Enterprise Belgium & Luxembourg

Cloud is niet langer een optie maar een must. De snelheid, schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud zijn onmisbaar geworden om toegevoegde waarde voor de business te creëren. Maar de cloud mag nog zo’n belangrijke rol spelen in het realiseren van digitale ambities en het creëren van nieuwe klantervaringen, zonder uitdagingen is de cloud niet. In de eerste plaats omdat er niet zoiets bestaat als één cloudarchitectuur die geschikt is voor alle workloads.

Als ik met CIO’s praat, hoor ik heel wat bezorgdheden. En die zijn vaak heel terecht. Ze kunnen zich simpelweg geen fouten permitteren op het vlak van veiligheid. Maar er speelt meer dan alleen die bezorgdheid over veiligheid. Of het nu gaat om veiligheid, customisering, legacy support of het totale kostenplaatje, er zijn verschillende redenen waarom bedrijven niet klaar zijn om zomaar hun volledige IT-landschap naar de cloud te brengen.

Dat verklaart ineens waarom steeds meer bedrijven voor een hybride cloudmodel kiezen, waarbij ze steunen op een mix van on-premise, private en publieke cloud. Recent onderzoek van IDC toont hoe snel die evolutie gaat. Maar liefst 79,7% van alle grote bedrijven ontwikkelen een hybride cloudstrategie en 51,4% maakt vandaag al gebruik van zowel publieke als private cloudoplossingen.

Een gebruiksklare hybride cloud

Bij DellEMC zijn we niet doof voor de bezorgdheden van onze klanten. Met ons nieuw hybride cloudplatform voor bedrijven die hun hybride cloudomgeving op Microsoft Azure Stack hebben gebouwd, komen we de belofte na van een consistente ervaring in de Azure publieke en private cloud. Interoperabiliteit tussen publieke en private cloud resources is een belangrijke prioriteit voor onze klanten. Met dit platform perken we de risico’s van een hybride cloudmodel in, dankzij een geautomatiseerde IT service delivery voor zowel traditionele als cloud native apps. Bovendien garanderen we beveiliging van data via de integratie van het platform met onze backup- en encryptie-oplossingen.

Deze nieuwe stap in onze lange geschiedenis met Microsoft heeft een rechtstreekse impact op onze klanten. In de eerste plaats omdat ze ineens ook genieten van de voordelen van onze PowerEdge servers en ons encryptie- en databeveiligingsportfolio. En dat binnen een gebruiksklare oplossing, inclusief full lifecycle management en single contact support. Bovendien zetten wij ondertussen ook heel sterk in op innovatie, met een sterke focus op scale-out, software-defined storage en data services, data analytics, Internet of Things (IoT) en cloud native apps.

Klaar voor IT-transformatie

Een hybride cloudomgeving combineert het beste van on-premise, publieke en private cloudoplossingen. Dankzij die mix kunnen bedrijven het meeste halen uit hun cloudarchitectuur en versneld werk maken van hun IT-transformatie. Maar de cloud zal nooit het antwoord bieden op alle uitdagingen waarmee bedrijven geconfronteerd worden. Daarom vind ik het een goede zaak dat steeds meer bedrijven een realistische kijk ontwikkelen op wat ze van de cloud mogen verwachten. Om tot een succesvolle IT- en businesstransformatie te komen, is het zaak om eerst de meest geschikte cloudstrategie te bepalen en voortdurend te blijven monitoren hoe effectief die in de praktijk is.

About the Author: Arnaud Bacros