Hoe Econocom en Dell EMC meebouwen aan de Belgische gezondheidssector van morgen:


Samen met onze partner Econocom heeft Dell EMC een vijfjarige raamovereenkomst afgesloten met de Luikse ziekenhuisgroep CHC voor de vernieuwing en het onderhoud van zijn IT- en opslaginfrastructuur. Het Centre Hospitalier Chrétien investeerde nu al meer dan twee miljoen euro in server en netwerk technologie van Cisco en in snelle opslagsystemen van Dell EMC. Daarmee speelt het voornamelijk in op de huidige evoluties, in het bijzonder op het vlak van medische beeldvorming. Het project wordt in fases opgeleverd en moet volledig af zijn in de loop van 2019.

Met de opslagsystemen van Dell EMC en Cisco infrastructuur, koos CHC voor flexibiliteit. De infrastructuur kan zich aanpassen aan alle groeiscenario’s van de groep. Dankzij een intelligent ontwerp met infrastructuur over verschillende locaties zijn de systemen en toepassingen altijd beschikbaar en is CHC beschermd tegen systeemuitval veroorzaakt door een ramp. De infrastructuur zal in 2019 ook mee volgen naar het nieuwe hospitaal van het CHC, het ziekenhuis van MontLégia, dat momenteel gebouwd wordt in Luik. Econocom beschikt over de nodige expertise en ervaring om die migratie in goede banen te leiden. Dat was een van de doorslaggevende factoren in de keuze voor de dienstverlener, die ook onderhoud en servicedeskdiensten voor zijn rekening neemt.

Met de investering wil het CHC klaar zijn om de uitdagingen van de digitale toekomst aan te gaan. “De gezondheidssector, voornamelijk de ziekenhuizen, kennen een nooit geziene golf van digitalisering. Alle specialisaties gebruiken aangepaste applicaties die telkens geïmplementeerd moeten worden maar vooral continu moeten presteren en beschikbaar zijn. De nodige rekenkracht stijgt, de opslagcapaciteit ook en dan hebben we het nog niet over het aantal gebruikers en werkposten. Het was tijd voor CHC om zijn systemen te vernieuwen”, vertelt Michel Fontaine, Verantwoordelijke voor ICT-infrastructuur bij CHC.

Meer weten over de vernieuwingen van de Luikse ziekenhuisgroep CHC? Lees dan verder op de blog van Econocom.

About the Author: Arnaud Bacros